miercuri, 30 noiembrie 2016

Patul lui Procust

În mitologia greacă, Procust e un personaj care-şi obliga oaspeţii să se întindă pe un pat de aramă şi dacă patul era mai lung decât călătorii, le întindea corpul până se potriveau patului iar dacă erau mai înalţi, le tăia capul sau picioarele, tot pentru a se potrivi...Până când vine Tezeu şi-l supune aceleiaşi practici. Ceea ce semănăm, vom şi culege. În mitologia greacă, unii mai sunt şi pedepsiţi pentru răul făcut. Uneori, chiar cu aceeaşi monedă.

În realitate, nu prea se întâmplă. Sunt toţi un fel de Procust. Interpretează zâmbete, grimase, supărări, lacrimi în funcţie de realitatea intrinsecă. Indivizi cu sau fără educaţie taie, alungesc părţi din oameni pentru a fi pe potriva lor, pentru a se potrivi minţii lor. Când nu se potrivesc punctului lor de vedere, după ce-au tăiat în carne vie, dau verdicte. Apoi sunt supuşi aceluiaşi tratament de alţii.

Cel mai rău este când suntem Procust noi pentru noi. Tragem de noi pentru a fi...pe potriva cui? Sau tăiem din noi(figurat vorbind) pentru a ne conforma. În ambele cazuri doare. De parcă ne-ar ajuta conformismul, încadrarea în tiparele altora.

Princess se dezbracă, îşi ia o rochiţă fără mâneci şi stă cu picioarele goale. E cald în casă dar tot îi spun :

-Ţie ţi se pare că e cald, ca vara!

-Da, să ştii! Mi se pare!

Cam ceea ce era de demonstrat.

Sursa foto : adevărul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un an

A trecut un an de când mamaia nu mai e. Un an cu de toate. De parcă n-ar fi fost, De parcă am rămas agățați de o clipă tot acolo,  în martie...