marți, 13 februarie 2018

Marţi, 13

Marţi, 13 februarie, e mai mult despre miercuri, 14 februarie. Ziua îndrăgostiţilor. Valentin ăsta a fost un preot, protector al tinerilor creştini pe care-i căsătorea. A fost persecutat şi decapitat pentru că n-a renunţat la credinţa sa iar biletul lui de dragoste pentru fata gardianului său, căreia i-a redat vederea, este considerat primul bilet de dragoste. Al tău, Valentin.

Fapte, nu vorbe:
  
-şniţelele ies bune, nu mult mai bune, dacă le faci cu drag. Dacă pui pasiune în smotocitul lor, în trecerea prin ou cu sare şi piper şi prin pesmet. Ce, nu ştiaţi?
 
    
-când eşti îndrăgostit, ţi se pare totul mai uşor. Când eşti dezîndrăgostit, te simţi mai liber. E normal. Dacă ar fi să alegeţi? 
       
-faptul că eşti slab/ă, nu-ţi asigură succesul în dragoste. Nici faptul că eşti gras /ă cu o personalitate flamboaiantă, n-o va face. Dar dacă te iubeşti sincer, sigur vei avea succes. Şi nu mă refer la iubitul Manuelei. Vei fi bine tu cu tine. 
 

    
-de la vinul bun nu te doare capul. Contează şi cât bei. Să-l bei tu pe el, nu el pe tine.
     
-sunt persoane care sunt îndrăgostite şi nu sunt împreună. Şi "viţăversea". Dar nu-i bai. 
 
 -sunt zile în care vei spune lucruri absolut stupide şi vei face lucruri absolut stupide. Nu-i bai. Uită-te-n jur. Sigur sunt alţii mai ceva ca tine. Doar nu-i judeca. Oricum cine te iubeşte va vedea doar partea ta bună şi nu pe cea care a făcut acele lucruri. Totuşi nu te baza prea mult timp pe asta. 
 
  
 -nu aştepta răsăritul sau apusul perfect, weekendul sau vacanţa de la capătul acestei săptămâni sau semestru/sezon.  E un moment perfect chiar acum. Nu-l surprinde în fotografii pe care să le postezi pentru aprecieri. Trăieşte-l. Foloseşte-ţi toate simţurile. O să-l ai, aşa, mereu la îndemână. O să fie suficient să vezi o zambilă mov ca să fii iar în grădina de la ţară, să simţi mirosul reavăn al pământului, catifeaua bujorilor  roz, zgomotul picăturilor de ploaie care cad de pe burlanul argintiu, perfect aliniat, trilul răzleţ al unor mierle. Iarba cum creşte. 
 

   -nu plânge pe tăcute. Plânge cum îţi vine. Dar apoi ia-o de la capăt şi zâmbeşte ca şi cum zâmbetul tău ar putea salva măcar o zi din viaţa unui om. Sunt tot felul de dobitoci pe lume, sute de mahalagii. Ignoră. 
  
-lumea pe care o vezi este cea creată de gândurile tale. Schimbă-ţi gândurile, fă ceva, orice, nu sta. Viaţa înseamnă acţiune. Şi pentru dragoste trebuie să lupţi. Dar nu să baţi la uşi închise.   

Am avut o discuţie cu princess şi-am intrebat-o în glumă dacă nu mă mai iubeşte. Mă alintam si eu. Răspunsul ei a fost:
-Cum să nu te iubesc? Ai născut cel mai frumos copil din lume! 
Exact. Aşa cum este fiecare copil pentru mama lui. Cel mai cel.    
                                                                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un an

A trecut un an de când mamaia nu mai e. Un an cu de toate. De parcă n-ar fi fost, De parcă am rămas agățați de o clipă tot acolo,  în martie...