vineri, 29 martie 2019

Salată de ceapă roșie

Pe principiul că viața e prea scurtă să-ți faci griji și să n-o trăieșți, mai mănâncă din când în când și salată de ceapă roșie. Cu alte cuvinte, să faci ce-ți place. Einstein spunea că(toată)nebunia este să faci mereu aceleași lucruri și să te aștepți la alte rezultate. Clar. Nebunie.

Desigur, ceapa s-ar putea să-ți repugne cum ne repugnă câte unul/una fără dinți. Partea bună este că efectul salatei de ceapă se duce. În vreo trei zile. Lipsa dinților, mai rar. Lenea, finanțele. Suntem o țară săracă. Ne luăm rujuri sau fonduri de ten scumpe și nu ne reparăm dinții. Sărăcie, cum spuneam. 

O mai dăm în bară. Câteodată. Nu înțelegem sau nu înțelegem la timp. Ne plângem și nu facem nimic. Ne văităm. Că sunt șefii răi, că sunt clienții nebuni, libidinoși, perverși, că ne trezim devreme, că e frig iar, că bate vântul, că uite ce salarii au bugetarii(chiar, ce salarii au?), că X sau Y trăiește sub papucul nevestei(mai rar al bărbatului dar deh, asta-i viața), că n-a fost cafeaua bună, că nu sunt lize, că nu sunt cărucioare, că se trece la ora de vară, că nu sunt verile din vremea copilăriei noastre, că nu(mai) sunt oameni de calitate. Da, sărăcie. 

Suntem aici să evoluăm. Să creștem. Fiecare în sufletul lui. Fiecare responsabil pentru el, pentru creșterea lui, pentru evoluția lui. Nu știu când vreodată, în evoluția omului, văitatul prelungit și oftatul, plânsul și victimizarea au ajutat pe cineva. La răstimpuri, suntem atât de înfrânți. Dar înfrângerea nu-i decât un prilej de-a merge mai departe, de a ne urma inima. Drumul celălalt n-a fost bun. Te uiți în oglindă și n-o s-o vezi pe Alice și să te gândești ce naibii o fi vrut să spună, ci te vezi doar pe tine. Cu tot cu înfrângeri. Care sunt doar un prilej de-a continua. Și să-ți faci o salată de ceapă roșie. Al cărei efect oricum o să se ducă aproximativ în trei zile. Nu scapă unii, oricât s-ar strădui, de urâțenie. Aia morală, camuflată după te miri ce haine.  Sau chiar dinți mari, puși de un dentist nepriceput. Sunt afecțiuni și defecte pe care nu le corectează  nici dracul. Nici chiar ceapa roșie. Dar și pe dracul îl poți păcăli, dându-i impresia că el e dracul cel mai frumos. Efectul salatei...trei zile. Și un somn bun. După. 

După ce-ai luat cea mai bună decizie. 
                                                      
Foto: ceapă. Evident. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un an

A trecut un an de când mamaia nu mai e. Un an cu de toate. De parcă n-ar fi fost, De parcă am rămas agățați de o clipă tot acolo,  în martie...