luni, 24 septembrie 2018

Ana rupe scenariul

În scenariul pe care l-a rupt, Ana, fată bună și pe care, la o adică, la greu, la ce altceva, te puteai baza, a pierdut ceva esențial. Întâi, fiindcă era scris pe hârtie roz, culoare care ei îi cădea greu, o lua cu greață numai când o vedea și, doi, era plin de greșeli gramaticale. Multe mai suporta Ana dar greșelile gramaticale o scârbeau peste măsură. Așa era ea și era hotărâtă că e foarte bine așa cum e. Până când...știți și voi că așa e-n viață, vine un moment, satori cică, iluminarea, când peste unii cade câte o pleașcă din asta și nu-i mai atinge nimic. Sunt zen, oamenii. Adică pe Ana n-o mai enervau nici rozul, nici greșelile gramaticale făcute de oameni, voit sau nu. Avea lucruri mai importante de făcut. De trăit, pe alocuri. Dar scenariul tot l-a rupt. 

Era toamna lui 2020, 24 septembrie. Era tot frig, ca acum. Ana, în șomaj. Concubinul ei, inginer la un proiect de anvergură. Ridicarea, într-un final, a unui mic aeroport în Brașov. Nu mai credea nimeni brașoavele că s-ar contrui. Însă era gata, era pe hârtie. Era timpul să aibă și orașul de la poalele Tâmpei câteva avioane, niște zboruri, acolo, spre București, Timișoara, Roma sau Madrid. Dar umblau vorbe...că pistele de decolare și de aterizare nu țineau la greutăți. Se vedeau fisuri lungi care dădeau de gândit tuturor. Acolo nu putea ateriza un elicopter de nici trei mii de kilograme, făcea ditamai gaura. Lucrările stagnau, concubinul Anei, Popa, să zicem, alt nume nu era disponibil, își tot îneca amarul în băutură în afara orelor de program. Câteodată, și în ele. A chemat-o pe Ana la el, să-i aducă niște proiecte salvate în laptop-ul de acasă. Nu era posibil să i le trimită electronic, s-ar fi pierdut date importante. Era decis să facă ceva și-n privința relației dintre ei, prea îi ziceau mulți că e timpul să se însoare. Poate chiar era timpul deși el nu simțea asta deloc. Îi plăcea mult de Dan, inginerul de la calitate. Mai mult decât de Ana. Iar de când cu boicotarea referendumului din octombrie 2018, când românilor le venise mintea la cap, era liber să trăiască cu cine voia el. Pe de altă parte, Ana era fată bună. 

Ileana, directorul de proiect, l-a chemat pe Popa la el și i-a spus planul lui. Pistele trebuiau consolidate cu orice preț. Până la sfârșitul lui octombrie, atunci era termenul limită, atunci se termină vremea caldă, atunci era primul zbor anunțat, Brașov-Ciampino, Roma. La sfârșitul ședinței private, i-a spus, discret, că în eventualitatea altor erori și reprogramări, va fi destituit din toate funcțiile. Popa se gândea cu drag la fundul lui Dan. Își adună cu greu gândurile și își anunță șeful că totul se va încheia la sfârșitul lui octombrie. Atunci a sunat-o pe Ana, a rugat-o să printeze toate proiectele și să i le aducă la Brașov. Ana lucrase mai mult de zece ani în India și Arabia Saudită, asistenta unui celebru inginer de proiect și sigur avea cunoștințele legate de problema fisurilor de pe pistele viitorului aeroport. Numai că nu știa cum s-o roage să-i spună ce știa. Doar n-o să se împiedice de așa problemă minoră, auzi, fisuri în beton! Asta ar fi însemnat să admită că nu era așa de pregătit cum spunea că e, că și un muncitor în construcții știe mai multe despre obținerea celui mai dur beton. Numai că lui îi lipseau, clar, cunoștințe elementare legate de ciment, pietriș sau nisip. Singurul lucru tare care îi lipsea chiar atunci era fundul lui Dan. Dar gata cu gândurile inginerului Popa, ne întoarcem la Ana.



Fiindcă mai am și eu treabă și timp de petrecut cu princess care-mi spune că soră-sa, Lala, n-o ascultă și că eu prea stau cu nasu'n cărți(nasul ăla de care zice că mi se potrivește doar mie, că nu poate să mi-l dea pe-al ei), o să revin curând cu finalul acestei povești. Orice distribuire și redistribuire ajută. Știu că măcar ați citit până aici. 
                                                      
Foto: dimineață, Alice






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un an

A trecut un an de când mamaia nu mai e. Un an cu de toate. De parcă n-ar fi fost, De parcă am rămas agățați de o clipă tot acolo,  în martie...